Partistödet behöver reformeras
”Sverige är i brygga!”
Det är ett citat från ett möte med en hög polischef hösten 2018. Vederbörande konstaterade att om ”buset” skulle samordna sina ”aktiviteter” skulle det bli svårt att hantera den totala situationen.
Redan år 2022 tornade orosmolnen upp sig rejält för att övergå i storm under detta år, dvs år 2023 är etter värre.
Under 16 år har ett antal regeringar före den nu sittande, haft möjligheten att stifta lagar för att förhindra en potentiellt farlig situation för Sverige. Tecknen har funnits där och ett antal fristående debattörer och organisationer har varnat för utvecklingen och ett parti i riksdagen och några små utanför parlamentet har pekat på ett flertal obalanser i samhället.
Den svenska modellen har sedan 70-talet blivit alltmer toppstyrd, där ett fåtal personer bestämmer allt mer. Vi ser att partierna styrs av några få individer, oavsett om det är i riksdagen, regionerna eller kommunerna. Detsamma gäller hur myndigheterna styrs – myndigheter som blivit alltmer politiserade och där högre tjänstemän alltför ofta är f d politiker, vilka naturligtvis samverkar med moderpartiernas ledargarnityr.
Det finns en bok med titeln Knapptryckarkompaniet, som är utgiven av den tidigare moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson. Hon pekar på toppstyrning, partipiska och härskartekniker, och har idéer om konstitutionsdomstol, öronmärka delar av partistödet till riksdagsledamöterna, återinföra två kammare i riksdagen och hålla fler folkomröstningar.
Ska Sverige ta sig ur det järngrepp landet befinner sig i, krävs att kreativa tankar släpps lösa och att historiska maktlåsningar elimineras.
Tjänstemannakåren menar därför att partistödet behöver reformeras så att det i stället utgår i relation till hur många fysiska medlemmar ett parti har jämfört med hur det är i dag, dvs efter hur många procent ett parti erhöll i valet.
Med en sådan struktur blir insynen mycket bättre i partierna och det folkliga inflytandet betydligt starkare.
—–
För en sund balans och successiv återgång tillbaka till det sansade land Sverige en gång var, hoppas vi att även du vill engagera dig i Tjänstemannakåren. Bli stödmedlem här.